Istoria Romei (e-book) - Eugen Cizek

Eugen Cizek

e-book

Istoria Romei a eruditului profesor Eugen Cizek reprezintă cea mai importantă sinteză scrisă de un român pe această temă.

Mai multe detalii

E00002337

Numai online

75,00 lei cu TVA

Aceasta este istoria celui mai mare imperiu cunoscut vreodată. Reputatul profesor Eugen Cizek înfățișează ascensiunea și căderea lui, concentrându-se pe câteva momente de cotitură care au modelat istoria romană. De la cucerirea Mediteranei, începând cu secolul al III-lea î. Hr., până la distrugerea Imperiului Roman de către invadatorii barbari, șapte secole mai târziu, descoperim cele mai critice episoade din istoria romană: prăbușirea spectaculoasă a Republicii „libere”, nașterea epocii „Cezarilor”, reprimarea violentă a celei mai puternice rebeliuni împotriva puterii romane și războiul civil sângeros care a lansat creștinismul ca religie mondială.

În centrul acestei relatări se află personalitățile dinamice, complexe, dar pline de defecte ale unora dintre cei mai puternici conducători din istorie: bărbați precum Pompei, Iulius Cezar, Augustus, Nero, Traian, Marcus Aurelius. Punând carne pe oasele acestor figuri îndepărtate, legendare, Eugen Cizek privește dincolo de efigiile lor și le explorează motivațiile și ambițiile reale, intrigile și rivalitățile.

 „Am stăruit, fără îndoială, asupra Romei antice şi statului ei, dar am rezervat un capitol-epilog şi Romei postantice. Ne-am străduit să nu neglijăm dimensiunea evenimentelor, prea adesea neglijată. Evenimentele oferă repere stabile, fără de care nu se poate înţelege nimic din istoria unui popor. Cu siguranţă însă că ne-au preocupat substanţial instituţiile, structurile politice, sociale, economice şi culturale, ca şi viaţa cotidiană şi privată. Nu în ultimul rând am acordat atenţie mentalităţilor.”

Eugen Cizek, Cuvânt înainte

 

„Printre autorii români, numele regretatului profesor și filolog din București, Eugen Cizek reprezintă intelectualul public care a contrbuit cel mai mult la popularizarea Romei antice încă din anii 80. Istoria Romei (I. ediție din 2002, ediția revizuită din 2010) a lui Cizek reprezintă probabil cea mai importantă sinteză scrisă de un român în această temă.”

T. Szabó Csaba, istoric

 

„Pentru toate generațiile de filologi clasici, care au fost, sunt, şi care vor veni ... Sub specie aeternitatis, opera Profesorului Cizek ne va însoți şi forma de la un an, un lustru, un deceniu la altul, generații unele după altele. Ea va rezista biruind, ca bronzul, Timpul, pe când noi, epigonii, şi epigonii epigonilor, îi vom reînnoi, cu fiecare lectură şi utilizare, strălucirea.”

LIVIU FRANGA, CUVÂNT LA DESPĂRȚIREA DE PROFESORUL EUGEN CIZEK, Articol publicat în ediția Viața Românească 1-2 / 2009

AutorEugen Cizek
Specificații autoristoric şi filolog român, specialist în filologie clasică, profesor universitar
Anul publicării2021
Editie specialaDa
Format200 x 280 mm
Tip CopertaSpeciala
Nr. pagini674
ColecțiaCărţlor de referinţă - Istorii
Hard Cover2157-istoria-romei-eugen-cizek-9786067483550.html
ID eBook2157-istoria-romei-eugen-cizek-9786067483550.html
ISBN978-606-748-573-8

Scrieţi un comentariu

Istoria Romei (e-book) - Eugen Cizek

Istoria Romei (e-book) - Eugen Cizek

Istoria Romei a eruditului profesor Eugen Cizek reprezintă cea mai importantă sinteză scrisă de un român pe această temă.

Scrieţi un comentariu

10 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: