Bucătărie medievală italiană-Anonimo Meridionale - Radu Lungu
Radu Lungu
- Scrieţi un comentariu
Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.
0283P
Nou
Nenumărate cărţi de bucate au apărut în Europa occidentală în perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferenţe „naţionale” şi regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tipărituri) aparţin fondului comun al bucătăriei medievale europene, parte integrantă a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate – fr.med. blanc mangier/it.med. bramagere/engl.med. blankmanger/neerl.med. blanc mengier/germ.med. blamenser; it.med. salsa/germ.med. salse(n) –, precum şi sfaturile dietetice vin în sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cât despre Ţara Românească – acest „Bizanţ după Bizanţ, după spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, tărâmurile valahe moştenesc tradiţia culinară de înalt rafinament a Imperiului roman de răsărit, fără să uităm influenţele venite din Mitteleuropa, dar şi de la Înalta Poartă, ea însăşi revendicându-se din aceeaşi tradiţie constantinopolitană (precum şi din cea, de mare interes, persană).
Autor | Radu Lungu |
Anul publicării | 2012 |
Format | 70 x 143 mm |
Nr. pagini | 86 |
Colecția | Emblematic |
eBook | 2064-bucatarie-medievala-italiana-anonimo-meridionale-radu-lungu-9789735967789.html |
ID Hard Cover | 2064-bucatarie-medievala-italiana-anonimo-meridionale-radu-lungu-9789735967789.html |
Gen | Timp liber |
Subgen | Gastronomie |
Limba | Romana |
Tip format | Fizic |
Subiect principal | Mancaruri |
Categorie | Timp liber |
ISBN | 978-973-596-778-9 |