Heraclit - harmony

Heraclit

Heraclit este un ginditor foarte original si ideile lui vor influenta pe multi filozofi antici si moderni. Ba ceva si mai mult, "heraclitismul" va deveni - alaturi de eleatism - una din temele fundamentale ale istoriei filozofiei.

Mai multe detalii

0565P

Nou

520,00 lei cu TVA

Heraclit, filosof ontopoetic animist scrie in proza si cultiva genul oracular, modul obscur si criptic in care preferau sa se pronunte, cu privire la existenta si la viitor, zeii luminosi ai Olimpului, mai ales Apollo.

Heraclit se bucura ca lumea este una, autoanimata si divina, plina de lucruri care se dusmanesc aparent si permanent, ce arata ca un foc vesnic viu care se aprinde si se stinge dupa masuri, ca este stapanita de logos, un fluid magic, raspandit peste tot, oranduind orice, chiar si intregul insusi; ca logosu-ul se comporta ca un fel de ratiune proportionala si universala. Heraclit era mizantrop, considerand ca are sufletul mai mare, mai pur, si mai luminos decat majoritatea oamenilor, care fiind umezi sau barbari, nu pot asculta logosul aflat peste tot in lucruri; filosoful este un fel de talmaci al semnelor prin care logos-ul farmeca, tine laolalta si in armonie toate lucrurile rdonat invrajbite, sub forma Kosmos-ului.

AutorHeraclit
Specificații autorfilosof grec presocratic
Editie specialaDa
Format200 x 200 mm
Tip Copertahârtie manuală
Nr. pagini56
ColecțiaColecție bibliofilă de lux

Scrieţi un comentariu

Heraclit - harmony

Heraclit - harmony

Heraclit este un ginditor foarte original si ideile lui vor influenta pe multi filozofi antici si moderni. Ba ceva si mai mult, "heraclitismul" va deveni - alaturi de eleatism - una din temele fundamentale ale istoriei filozofiei.

Scrieţi un comentariu

Carte este executata integral pe hartie manuala, purtand pecetea conceptului harmony, bucurandu-se astfel de un design original ce confera gratie si unicitate cartii.

Heraclit a trait si a gindit la sfirsitul secolului al Vl-lea si la inceputul secolului al V-lea i.Hr. Veacul in care traieste Heraclit este veacul puternicelor individualitati ale culturii antice grecesti, veacul razboaielor cu persii, in care geniul unui Temistocle devine salvatorul elenismului de catastrofa care-l pastea de a ajunge in sclavia asiatica.

Heraclit din Efes (în greacăΗρακλειτος Herakleitos; n. cca. 535 î.Hr. - d. 475 î.Hr.), cunoscut ca „Obscurul” (Skoteinos), a fost un filosof grec presocratic. El nu a fost de acord cu ThalesAnaximandru și Pitagora în legătură cu substanța fundamentală și considera că elementul fundamental din care derivă toate celalalte este focul, în locul apei, aerului sau pământului, cum considerau filozofii care l-au precedat. Acest lucru a dus la convingerea că schimbarea este un lucru real și că stabilitatea este iluzorie. Pentru Heraclit, totul este „într-un flux”, după cum spune aforismul Panta rei, ce-i este atribuit:  Παντα ρει και ουδεν μενει
                                                          „Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat”.

10 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: