Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Radu Lungu

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Mai multe detalii

0438P

Nou

216,00 lei cu TVA

-10%

240,00 lei cu TVA

Nenumărate cărţi de bucate au apărut în Europa occidentală în perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferenţe „naţionale” şi regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tipărituri) aparţin fondului comun al bucătăriei medievale europene, parte integrantă a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate precum şi sfaturile dietetice vin în sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cât despre Ţara Românească – acest „Bizanţ după Bizanţ, după spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, tărâmurile valahe moştenesc tradiţia culinară de înalt rafinament a Imperiului roman de răsărit, fără să uităm influenţele venite din Mitteleuropa, dar şi de la Înalta Poartă, ea însăşi revendicându-se din aceeaşi tradiţie constantinopolitană (precum şi din cea, de mare interes, persană).

AutorRadu Lungu
Anul publicării2012
Format100 x 240 mm
Nr. pagini448+insert
ColecțiaColecție bibliofilă de lux
ISBN978-973-596-797-0
GenTimp liber
SubgenGastronomie
LimbaRomana
Tip formatFizic
Subiect principalMancaruri
CategorieTimp liber

Scrieţi o recenzie

Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Scrieţi o recenzie

10 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: