Paideia Vademecum în pneumologie – Nicolae Ursea, Mircea Penescu Studii sociale 119,00 lei Mărește

Vademecum în pneumologie – Nicolae Ursea, Mircea Penescu

Nicolae Ursea, Mircea Penescu

Un volum concis și accesibil despre noțiunile de bază ale pneumologiei, redactat de doi dintre cei mai reputați medici români.

Mai multe detalii

0215P

Nou

140,00 lei cu TVA

Lucrarea Vademecum în Pneumologie prezintă într-o manieră limpede și concisă noțiunile de bază ale domeniului, așa cum erau predate la Catedra de Medicină Internă a Spitalului Carol Davila. Lucrarea se adresează în primul rând studenților și medicilor tineri, aflați pe diferite trepte ale perfecționării profesionale.

Modul didactic, precis și ordonat în care sunt prezentate câteva dintre cele mai importante domenii ale Pneumologiei este totuși departe de a fi exhaustiv, dorind doar să orienteze gândirea în formare, să dea noțiunile de bază și să dezvolte aptitudini și abilități, contribuind astfel la dezvoltarea gândirii clinice.

 

Autorii sunt doi dintre cei mai reputați medici români, dr. Nicolae Ursea și dr. Mircea Penescu.

 

AutorNicolae Ursea, Mircea Penescu
Anul publicării2011
Format200 x 280 mm
Nr. pagini484
ColecțiaŞtiinţe - medicină
ISBN978-973-596-711-6

Scrieţi un comentariu

Vademecum în pneumologie – Nicolae Ursea, Mircea Penescu

Vademecum în pneumologie – Nicolae Ursea, Mircea Penescu

Un volum concis și accesibil despre noțiunile de bază ale pneumologiei, redactat de doi dintre cei mai reputați medici români.

Scrieţi un comentariu

Acest mic tratat de pneumologie prezintă într-o manieră limpede și concisă noțiunile de bază ale domeniului și se adresează în primul rând studenților și medicilor tineri, aflați pe diferite trepte ale perfecționării profesionale.

Prof. Dr. Penescu Mircea (n. 1951) este profesor universitar, medic specialist nefrolog și doctor în științe medicale.

 

Prof. Dr. Nicolae Ursea (1931-2017) a fost un reputat medic român. După absolvirea Facultății de Medicină Generală din București (1956), a efectuat rezidențiatul în Medicină Internă și a devenit doctor în Nefrologie la Clinică Institutului de Medicină Internă – reputata școală de medicină care a contribuit la formarea profesională a atâtor medici români. În 1970, a primit o bursă pentru un stagiu de perfecționare în Nefrologie la Spitalul Necker din Paris, urmată de încă una la Universitatea de Medicină din Freiburg.

Personalitate remarcabilă a medicinei româneşti din secolul al XX-lea, a creat prin muncă asiduă, perseverenţă şi determinare o moştenire profesională care va dăinui şi care îi asigură un loc de cinste în galeria celor cu contribuţii decisive la dezvoltarea ştiinţelor medicale. A fost artizanul primului centru de dializă cronică din România care a început să funcţioneze în 1977 și a militat pentru constituirea Nefrologiei ca specialitate de sine stătătoare, ceea ce a realizat la începutul anilor ’90, iar în aprilie 1991 a fondat Societatea Română de Nefrologie.

Timp de aproape trei decenii a condus cu pricepere, devotament şi exigenţă Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” din Bucureşti şi Clinica de Semiologie Medicală, apoi pe cea de Medicină Internă şi Nefrologie ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti care au funcţionat în acest spital, timp în care a ajutat mii de bolnavi, a fost profesorul a mii de studenţi şi a modelat formarea profesională a zeci, poate sute, de medici nefrologi. A coordonat numeroase colective de cercetare medicală, a înfiinţat Registrul bolnavilor dializaţi cronic din România, şi-a îndrumat şi sprijinit colaboratorii pentru a se perfecţiona în profesie, a redactat zeci de manuale şi tratate medicale.

 

Edițiile de serie sunt cărți cu tiraj mediu adresate intelectualității active, publicului atașat valorilor umaniste ale culturii române și europene. Capodopere, opere memorabile sau doar studii contributive în evoluțiile culturilor noastre, în istorie sau în prezent, aceste ediții foarte îngrijite sunt larg accesibile și produc emoție celor interesați.

10 alte produse din aceeași categorie