Paideia Mihnea Constantinescu - Emblematic România Studii sociale 75,00 lei Mărește

Mihnea Constantinescu - Emblematic România

1. Diplomația energetică

S-a lansat primul volum al trilogiei "Mihnea Constantinescu-Emblematic România".

Coord. proiect:

Asociația Ambasador Mihnea Constantinescu 

Asociația Emblematic România;

Coord. ed.: Elena Ratcu  

Mai multe detalii

2480P

Nou

75,00 lei cu TVA

La peste trei ani de la despărţirea de ambasadorul Mihnea Constantinescu, Asociația Ambasador Mihnea Constantinescu în parteneriat cu Asociația Emblematic România și Universitatea Politehnică București a organizat la 31 martie 2022, la Universitatea Politehnică București, evenimentul de lansare a cărtii ‘Diplomația energetică’. La eveniment au participat personalități din domeniul energiei și diplomați, cât și foști și actuali studenți ai Facultății de Energetică.

‘Diplomația energetică’ este primul volum din trilogia Mihnea Constantinescu-Emblematic România, o serie de trei volume, organizate pe cele trei mari domenii la care fostul ambasador a avut contribuţii importante: Diplomație Energetică, Memoria Holocaustului și Diplomație. Volumele conțin mărturiile a peste 6o de personalități din cele trei domenii și reliefează într-un stil documentar atât imaginea omului și profesionistului Mihnea Constantinescu cât și a unei epoci interesante din istoria României.

Trilogia Mihnea Constantinescu-Emblematic România devine prin coagularea mai multor puncte de vedere și prin amplitudinea documentării un punct de referință, care plasează corespunzător în istorie importanța contribuției lui Mihnea Constantinescu la bunul mers al lucrurilor, ca profesionist, funcționar public de rang înalt, reformator, diplomat, mentor, vizionar și nu în ultimul rând, ca om.”, a menționat Cora Minodora Stăvărescu, președinte Asociația  Ambasador Mihnea Constantinescu (AAMC).

Coordonatorii edițiilor sunt: pentru Diplomație Energetică, doamna Elena Ratcu, consilier la Consiliul Mondial al Energiei – Comitetul Național Român, pentru volumul Memoria Holocaustului grupul de coordonare a ediției a fost constituit din elevi ai Complexului Educațional Laude-Reut din București îndrumați de profesorul de diplomație, domnul Octavian Sofronea, asistent universitar la Facultatea de Științe Politice, Universitatea București și pentru volumul Diplomație, domnul Filon Morar, Șeful Departamentului Afaceri Politice al ONU. 

Datoria morală față de cel care a dăruit atât de generos timpul, energia și priceperea sa, și care s-a ridicat deasupra pasiunilor, a gândit vertical, a privit spre orizont și a lucrat pentru binele comun, pentru o Românie ancorată axiologic european și internațional este de a nu-l uita și de a duce mai departe ideile si contribuțiile sale.”, a menționat Camelia Botezatu, Preşedinte Asociaţia Emblematic România.

Trilogia Mihnea Constantinescu - Emblematic România a fost lansată cu sprijinul mai multor parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Universitatea Politehnică Bucureşti, Complexul Educaţional Laude-Reut Bucureşti cu susţinerea Ambasadei Statului Israel în România.

Despre Mihnea Constantinescu

Mihnea Constantinescu a avut o carieră de peste 30 de ani, în poziții de maximă responsabilitate ca funcționar public și diplomat. A fost pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, șef de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1990-1991), iar după Alegerile parlamentare din România din 1992, șef de cabinet al lui Mișu Negrițoiu, la vremea respectivă ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în Guvernul Văcăroiu. A părăsit Guvernul Văcăroiu odată cu Mișu Negrițoiu, la demisia acestuia din 1993, după care a făcut un stagiu de studii în SUA, la Knoxville, Tennessee.

În paralel Mihnea Constantinescu a obținut diploma de doctorat în energie nucleară la Universitatea Politehnică, unde va rămâne asistent și lector universitar până în 2005.

În 1996, a fost cooptat de Adrian Severin în echipa Ministerului Afacerilor Externe din noul Guvern al Convenției Democrate și al Partidului Democrat. A îndeplinit funcțiile de șef de cabinet și director politic al MAE sub mai mulți miniștri de externe, până în 2004, când a fost numit șef de cancelarie al premierului Adrian Năstase (2004) și apoi al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008). După această dată Mihnea Constantinescu îndeplinește funcția de ambasador cu însărcinări speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, specializat în probleme de energie.

În 2012 a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfășurându-și activitatea în aparatul propriu de lucru al primului-ministru.

De asemenea, a câștigat respectul și încrederea regelui Mihai și a moștenitoarei lui, prințesa Margareta, prin eforturile susținute în favoarea Casei Regale Române.  Mihnea Constantinescu a deținut calitatea de liaison diplomatic pentru Casa Regală în Ministerul Afacerilor Externe din 2001, iar în 2010, a fost invitat să facă parte din Consiliul Regal.

Autor1. Diplomația energetică
Anul publicării2022
Format145 x 200 mm
Nr. pagini362/ 452 g
ColecțiaEmblematic România
ISBN978-606-748-623-0

Scrieţi un comentariu

Mihnea Constantinescu - Emblematic România

Mihnea Constantinescu - Emblematic România

S-a lansat primul volum al trilogiei "Mihnea Constantinescu-Emblematic România".

Coord. proiect:

Asociația Ambasador Mihnea Constantinescu 

Asociația Emblematic România;

Coord. ed.: Elena Ratcu  

Scrieţi un comentariu

10 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: