Munca naţiunilor - Robert Reich
Robert Reich
Principala avuție a unei națiuni va consta din priceperea și ingeniozitatea cetățenilor săi. Cartea de față descrie această schimbare economică și provocarea politică pe care o implică. Originală, bine scrisă și plină de informații, Munca națiunilor va stabili un standard pentru următoarea generație de factori de decizie.
2332P
Nou
Acest produs nu se mai află pe stoc
Data disponibilității:
- Descriere
- Date tehnice
- Comentarii
- Prezentarea editiei
- Subiectul
- Despre autor
- Editare / Traducere
- Dosarul cartii
Nu mai există o economie americană, spune Robert Reich la începutul acestei cărți strălucitoare. Ce înseamnă să fii o națiune când banii, bunurile și serviciile nu cunosc granițe? Ce abilități vor fi cele mai valoroase în secolul a XXI-lea? Și cum pot națiunile să se asigure cel mai bine că toți cetățenii vor avea un loc în noua economie globală? În această carte uimitoare, respectatul autor Robert Reich definește adevărata provocare cu care se confruntă națiunile în secolul al XXI-lea. El analizează economia americană în raport cu economiile lumii şi consideră că adevărata problemă cu care SUA se vor confrunta este de a spori valoarea potenţială a contribuţiei cetăţenilor săi la economia mondială prin punerea în valoare a priceperii şi capacităţii lor şi prin îmbunătăţirea mijloacelor de racordare la piaţa mondială. Aceasta va fi o provocare mai ales pentru competitivitatea naţională, dar şi pentru rentabilitatea corporaţiilor, ai căror investitori cutreieră lumea în căutare de ocazii favorabile pentru afaceri rentabile.
Originală, bine scrisă și plină de informații, Munca națiunilor va stabili un standard pentru următoarea generație de factori de decizie.
„Munca Națiunilor va fi și ar trebui să fie citită și dezbătută pe scară largă.” - Wall Street Journal
„ Robert Reich este unul dintre cei mai inovatori și interesanți economiști politici din țară (...) Foarte puțini cititori vor închide această carte fără să învețe să se gândească la lume într-un mod nou și mai clar.”- Los Angeles Times
„ O raritate (…) o lucrare de teorie economică pe care un laic o poate citi cu plăcere și profit intelectual.”- The New Yorker
„ Reich acoperă o gamă remarcabilă de materiale cu facilitate și inteligență.”- Washington Post Book World
„Nu vor mai exista produse sau tehnoogii naţionale, nici corporaţii şi industrii naţionale. Nu vor mai exista economii naţionale, sau în orice caz ele nu vor mai fi ceea ce înţelegem noi prin această noţiune. Tot ce va mai rămâne fixat în interiorul graniţelor naţionale sunt oamenii care formează naţiunea. Principala avuţie a unei naţiuni va consta din priceperea şi ingeniozitatea cetăţenilor săi. Principala sarcină politică a fiecărei naţiuni va fi aceea de a face faţă forţelor centrifuge ale economiei mondiale care subminează legăturile care-i unesc pe oameni, oferind tot mai mult celor mai calificaţi şi inteligenţi şi condamnându-i pe cei mai puţin calificaţi la un nivel de trai din ce în ce mai scăzut. Pe măsură ce frontierele devin tot mai puţin însemnate sub aspect economic, cetăţenii cei mai bine plasaţi pentru a reuşi să se îmbogăţească pe piaţa mondială sunt tentaţi să se elibereze de legătura loialităţii naţionale şi astfel să se debaraseze de semenii lor mai puţin norocoşi. Cartea de faţă descrie această schimbare economică şi provocarea politică pe care aceasta o implică.”
Robert Reich
Autor | Robert Reich |
Specificații autor | profesor, economist, care a lucrat cu administraţiile Gerald Ford, Jimmy Carter şi Bill Clinton |
Traducator/editor | Eftimiu Mihaela , Sultana Sută-Selejan |
Specificatii traducator/editor | Eftimiu, Mihaela (trad.), consultant şt.: prof.univ.dr. Sultana Sută-Selejan |
Anul publicării | 2020 |
Editie speciala | Da |
Format | 200 x 280 mm |
Tip Coperta | Speciala |
Nr. pagini | 314 |
Colecția | Cărţilor de referinţă |
eBook | 2292-munca-natiunilor-robert-reich-9786067483376.html |
ID Hard Cover | 2292-munca-natiunilor-robert-reich-9786067483376.html |
Gen | Economie |
Subgen | Management |
Limba | Romana |
Tip format | Fizic |
Categorie | Business si economie |
Sub-Categorie | Management |
ISBN | 978-606-748-337-6 |
O analiza foarte bună
Robert Reich a făcut o treabă magistrală în analizarea decalajului din ce în ce mai mare dintre o cincime dintre oameni care se îndreaptă către o bogăție fără precedent și celelalte patru cincimi care râmân în urmă.
Categoria: emblematic europa
Din categoria lucrărilor catalogate Emblematic Europa fac parte cărțile din patrimoniul cultural european care sunt istoric fundamentale sau contributive și care s-au bucurat de versiuni noi de traducere, de ediții ilustrate, de forme noi de editare. Cultura română respiră și în prezent în cultura europeană pe care o asimilează specific. Capodoperele născute în epoci și culturi diferite în Europa au devenit în timp emblematice pentru spiritul continentului, considerat în istoria și întinderea lui demensurată azi pe globul pământesc. Fiecare carte din această categorie este marcată cu un timbru ilustrativ pentru perioada sau contextul în care a apărut și s-a afirmat. În cazul în care opera este considerată capodoperă, faptul este consemnat pe timbrul emblematic eu: capodoperă a culturii europene.
Robert Reich este unul dintre cei mai inovatori și interesanți economiști politici ai sfârșitului de secol XX. Cartea Munca națiunilor este probabil cea mai importantă dintre lucrările sale, fiind o lucrare de teorie economică în care autorul vorbește despre adevărata provocare cu care se confruntă națiunile în secolul al XXI-lea.
Incadrarea in serii si colectii: editie magnum
Trecem printr-o perioadă de schimbări care vor reorienta politica şi economia secolului viitor. Nu vor mai exista produse sau tehnologii naţionale, nici corporaţii şi industrii naţionale. Nu vor mai exista economii naţionale, sau în orice caz ele nu vor mai fi ceea ce înţelegem noi prin această noţiune. Tot ce va mai rămâne fixat în interiorul graniţelor naţionale sunt oamenii care formează naţiunea. Principala avuţie a unei naţiuni va consta din priceperea şi ingeniozitatea cetăţenilor săi. Principala sarcină politică a fiecărei naţiuni va fi aceea de a face faţă forţelor centrifuge ale economiei mondiale, care subminează legăturile care-i unesc pe oameni, oferind tot mai mult celor mai calificaţi şi inteligenţi şi condamnându-i pe cei mai puţin calificaţi la un nivel de trai din ce în ce mai scăzut. Pe măsură ce frontierele devin tot mai puţin însemnate sub aspect economic, cetăţenii cel mai bine plasaţi pentru a reuşi să se îmbogăţească pe piaţa mondială sunt tentaţi să se elibereze de legătura loialităţii naţionale şi, astfel, să se debaraseze de semenii lor mai puţin norocoşi. Cartea de faţă descrie această schimbare economică şi provocarea politică pe care aceasta o implică.
Scopul acestei cărţi este să creeze o nouă imagine care să reflecte mai adecvat realităţile economiei globale în devenire şi ale societăţilor care se formează ca urmare a acesteia. Pe măsură ce fiecare element al producţiei – banii, tehnologia, fabricile şi utilajele – se deplasează fără nici un efort peste frontiere, însăşi ideea unei economii americane devine lipsită de sens, la fel ca noţiunile de corporaţie americană, capital american, produse americane şi tehnologie americană. O transformare similară afectează în clipa de faţă toate celelalte naţiuni, pe unele mai repede şi mai profund decât pe altele; vezi Europa care se îndreaptă cu toată viteza spre uniunea economică.
Deci, la cine ne referim atunci când spunem „noi”? Răspunsul se află în singurul aspect al economiei naţionale care este relativ imobil pe plan internaţional: forţa de muncă americană, poporul american. Adevărata problemă economică cu care SUA se va confrunta în anii următori – aceea căreia vor trebui să-i facă faţă şi celelalte naţiuni – este de a spori valoarea potenţială a contribuţiei cetăţenilor săi la economia mondială prin punerea în valoare a priceperii şi capacităţii lor şi prin îmbunătăţirea mijloacelor lor de racordare la piaţa mondială.
Aceasta nu este o provocare la adresa „competitivităţii naţionale”, cum se credea în mod obişnuit. SUA – la fel ca şi oricare altă ţară – nu mai au nici un motiv să-şi protejeze, subvenţioneze sau să sprijine sub orice formă propriile corporaţii faţă de altele, după cum susţineau unii. Şi nici nu există temeiuri de a reduce cheltuielile publice şi de a micşora impozitele pentru a pune la dispoziţia cetăţenilor mai mulţi bani pe care să-i poată investi – argument susţinut, de obicei, de cei care au o încredere cvasi-religioasă în pieţele libere. Nici rentabilitatea corporaţiilor unei naţiuni, nici succesele investitorilor săi nu duc neapărat la îmbunătăţirea nivelului de trai al majorităţii cetăţenilor ei. În prezent, corporaţiile şi investitorii cutreieră lumea în căutarea de ocazii favorabile pentru afaceri rentabile. Ei se eliberează de legăturile cu naţiunile cărora le aparţin.
Discuţiile convenţionale despre economie – produsul naţional brut, creşterea economiei naţionale, competitivitatea naţiunii – nu-şi mai au rostul, la fel ca şi gama de prognoze în privinţa viitorului economiei. Viziunea optimistului este corectă, dar numai pentru o mică parte dintre muncitorii Americii care devin tot mai preţuiţi în cadrul economiei mondiale. Pentru că aceşti americani sunt la fel de inteligenţi ca cei mai talentaţi omologi ai lor japonezi sau europeni şi îşi vând cu mult succes roadele inteligenţei lor în toată lumea, orice discuţie despre „sfidarea japonezilor” sau „renaşterea Europei” este nepotrivită. Pe de altă parte, prognoza pesimistului este corectă în ceea ce priveşte majoritatea formată din ceilalţi americani, dar ea nu ţine cont de această minoritate prosperă, care reprezintă unul dintre cele mai mari succese din istoria economiei moderne.
Problema fundamentală priveşte viitorul societăţii americane luată separat de economia americană şi soarta majorităţii americanilor care pierd în cadrul competiţiei mondiale. Răspunsul va depinde de faptul dacă mai există sau nu interesul necesar pentru societatea americană care să determine sacrificii din partea noastră a tuturor – mai ales din partea celor mai favorizaţi şi mai plini de succes dintre noi – pentru a ajuta majoritatea să recâştige terenul pierdut şi să participe pe deplin la noua economie mondială. Aceeaşi problemă a responsabilităţii stă înaintea oricărei alte naţiuni ale cărei frontiere economice dispar.
Reţeaua globală
Noile reţele organizaţionale ale întreprinderii de valoare superioară, care iau locul vechilor piramide centrale ale întreprinderii de volum superior se extind în toată lumea. Astfel, nu vor mai exista corporaţii „americane” (sau britanice, franceze, japoneze sau vest-germane) şi nici produse finite „americane” (sau britanice, franceze, japoneze sau vest-germane). Vechea corporaţie americană multinaţională era condusă de la nivelul sediului său central din America. Filialele sale din străinătate ocupau un loc secundar – după cum li se amintea adesea lucrătorilor şi clienţilor străini. Fie că extrăgeau materii prime şi le trimiteau în Statele Unite pentru prelucrare, fie că desfăceau şi vindeau produse de fabricaţie americană pe pieţele lor şi trimiteau profiturile în America – chiar dacă fabricau produsele conform specificaţiilor stabilite de conducerea centrală din America şi apoi trimiteau profiturile înapoi în America – era clar că filialele serveau interesele firmei mame din America. Proprietatea şi controlul erau indiscutabil americane. Şi nu exista nici o îndoială în privinţa naţionalităţii celor care se aflau în vârful piramidei. Indiferent de cât de mult din produsul finit era fabricat în străinătate, partea cea mai complicată – proiectarea şi fabricarea componentelor de mare complexitate, planificarea strategiilor, finanţarea şi marketingul – se făcea în Statele Unite, de către americani. O astfel de dominaţie financiară şi tehnologică i-a determinat pe mulţi europeni şi apoi est-asiatici să riposteze făurindu-şi obiective economice naţionale proprii. Dar acest fel de control de sus în jos şi de proprietate centralizată nu sunt posibile în reţelele întreprinderii de valoare superioară. Aici, puterea şi banii revin grupurilor care dovedesc cea mai bună capacitate de rezolvare a problemelor, de identificare a lor şi de alegere a strategiilor. Astfel de grupuri sunt din ce în ce mai răspândite în lumea întreagă, nu numai în Statele Unite. Pe măsură ce lumea devine „mai mică” datorită eficienţei telecomunicaţiilor şi transporturilor, astfel de grupuri dintr-o anumită ţară pot colabora cu persoane din alte ţări pentru a oferi valoarea optimă unor clienţi de oriunde din lume. Firele reţelei globale sunt calculatoarele, faxurile, sateliţii, monitoarele de mare rezoluţie şi modem-urile toate aceste făcând legătura dintre proiectanţi, ingineri, părţi contractante, concesionari şi intermediari din lumea întreagă.
Cele trei profesii ale viitorului
Discuţia obişnuită despre viitorul economiei americane se axează pe subiecte cum ar fi competitivitatea firmei General Motors, sau a industriei americane de automobile sau, mai general, a industriei prelucrătoare americane, sau, chiar mai general, a economiei americane. Dar, după cum s-a observat, aceste categorii devin nerelevante. Ele presupun existenţa în continuare a unei economii americane în care profesiile asociate cu o firmă, industrie sau sector anume sunt într-un fel legate unele de altele în interiorul graniţelor unei naţiuni, astfel încât muncitorii americani se confruntă cu o soartă comună şi cu un inamic comun: pe câmpurile de luptă ale comerţului mondial corporaţiile şi muncitorii noştri îşi măsoară puterile cu corporaţiile şi muncitorii altor naţiuni. Dar această situaţie nu mai există. În noua economie internaţională în plin proces de formare, puţine companii şi industrii americane se află în competiţie cu companii şi industrii străine – dacă prin americane avem în vedere unde se efectuează munca şi se adaugă valoarea. Acum devine tipică reţeaua globală, care are poate sediul central şi sursa principală de finanţare în Statele Unite, dar care realizează cercetarea, proiectarea şi producţia în Japonia, Europa şi America de Nord; poate avea unităţi suplimentare de producţie în Asia de Sud-Est şi în America Latină; centre de comercializare şi distribuţie pe fiecare continent; creditori şi investitori în Taiwan, Japonia, Germania de Vest, precum şi în Statele Unite. Această companie universală se află în concurenţă cu companii similare care au sediile centrale în alte ţări. Liniile de luptă nu se mai confundă cu graniţele naţionale.
Cine suntem „noi”?
Este just să preferăm ţara noastră tuturor celorlalte, pentru că suntem copii şi cetăţeni înainte de a fi călători şi filozofi.
GEORGE SANTAYANA, Viaţa raţiunii (1905)
Care este rolul unei naţiuni în cadrul noii economii globale în care frontierele au început să dispară? Sper că răspunsul dat de mine a fost limpede. Rolul economic al unei naţiuni nu este neapărat acela de a spori profitabilitatea corporaţiilor prin arborarea steagului naţional sau de a extinde proprietăţile deţinute de cetăţenii săi în lumea întreagă, ci de a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor săi sporind valoarea contribuţiei lor la economia mondială. Grija pentru „competitivitatea” naţională este adeseori deplasată.
Nu ceea ce deţinem este important, ci ceea ce facem.
Privită astfel, problema Americii este că în timp ce unii americani au o contribuţie importantă în ce priveşte valoarea adăugată, majoritatea nu au nici una. În consecinţă, se măreşte decalajul dintre acei puţini din primul grup şi toţi ceilalţi. Pentru a îmbunătăţi situaţia celor patru cincimi de la bază va fi nevoie ca cincimea favorizată de la vârf să‑şi împartă bogăţia şi să investească în capacităţile creatoare de bunăstare ale altor americani. Totuşi, pe măsură ce vârful devine şi mai strâns legat de economia globală, interesul său se diminuează în privinţa realizărilor şi potenţialului compatrioţilor mai puţin norocoşi. Şi aici îşi are originea dilema noastră şi a altor ţări.
Robert Reich (n. 1946) este un cunoscut profesor american, economist, care a lucrat cu administraţiile Gerald Ford, Jimmy Carter şi Bill Clinton. Între 1993 şi 1997 a fost ministru al Muncii. În 2008, revista Time l-a numit unul dintre primii zece membri de cabinet al secolului. În același an, The Wall Street Journal l-a plasat pe locul șase pe lista sa cu cei mai influenți gânditori de afaceri.
Robert Reich a publicat 18 cărţi şi a fost premiat de mai multe ori pentru activitatea sa. Munca națiunilor, probabil cea mai importantă dintre lucrările sale, a apărut în 1991 și a fost tradusă în peste 22 de limbi.
Munca naţiunilor : pregătindu-ne pentru capitalismul secolului XXI / Robert B. Reich este tradusă în limba română de Mihaela Eftimiu și consultant prof. univ. dr. Sultana Sută-Selejan.
Edițiile speciale sunt în fapt creații editoriale, cărți obiect, făcute în tiraj limitat (specificat pe un timbru aplicat pe forzațul cărții). În nomenclatorul Paideia ele fac parte din clasa midi care se caracterizează prin folosirea îmbinată a unor materiale suport rare și deosebite (hârtia manuală, hârtia ivoir, piele, pânză, calc), cu o legătorie manuală remarcabilă prin originalitate și distincție. O notă aparte o conferă ilustrația, elementul decorativ, galeriile de imagini, aplicate prin tehnici diverse care produc surpriză și emoție îndelungată cititorului. Conțin întotdeauna și o ilustrație detașabilă pe suport valoros (hârtie ivoir, manuală) drept cadou.
Deși extrem de elaborate, aceste cărți sunt accesibile oamenilor cultivați atenți la marile opere ale lumii, la istorie, la diversitatea creației umane.
Ediții speciale Magna (cărți de referință):
Edițiile speciale Magna sunt cărți de format mare (20/28), cu textul paginat în larg, aerisit, elegant, sunt cărți care stau bine pe masa de lucru și pot fi consultate comod și profesionist. În acest format apar, de regulă, capodopere ale culturii române și europene, lucrări de referință deosebit de valoroase. Prin concept ele îmbină plăcerea lecturii cu studiul aprofundat.
Legătoria se distinge prin supracoperta parțială grea, aplicată excentric la piciorul cărții. Această inovație face ca lucrarea să fie suplă la deschidere și, în același timp, să stea bine închisă chiar după o îndelungată răsfoire.
Magna este o carte foarte elaborată care oferă mult, foarte mult, pentru un cost modic.
10 alte produse din aceeași categorie
Dimensiuni morale ale căsătoriei în...
Mai mult, realitățile islamului primar sunt în mare parte ignorate, deși Coranul tocmai acestora le răspunde într-o primă instanță.56,00 leiAntonescu–Hitler Caucazul și Crimeea -...
Peninsula Crimeea, readusă în actualitate de rivalitatea dintre Rusia și Ucraina de după prăbușirea comunismului și a blocului sovietic, merită o atenție particulară din partea publicului cititor din țara noastră.38,00 leiAutomutilarea. Psyche on the Skin - Sarah...
Erudită, eclectică, scrisă pe un ton nu arareori metalic, cu ritmuri rapide și imagini puternice, „Automutilarea-Sufletul pe piele” este în cele din urmă o analiză decentă, respectabilă și destul de imparțială, dar nu numai atât.60,00 leiRomii - Becky Taylor
Lucrarea prezintă traseul romilor în timp și spațiu: de la rădăcinile lor în subcontinentul indian, la migrația în vestul Europei trecând prin Imperiile Bizantine și Otomane și, apoi, la migrația în America și la locul pe care îl au în lumea contemporană.60,00 leiGeneza Europei comunitare. Mesajul...
Prin activitatea și efortul depus în vederea întemeierii unei Europe cu puternice valori democratico-creștine, George Ciorănescu ocupă un loc de seamă în lista personalităților marcane ale țării și ale spațiului european.37,00 lei
Nume populare pentru suferinţe : leacuri...
Cartea Nume populare pentru suferinţe; leacuri de beteşug cuprindeinventarul medicinii populare românești, realizat de renumitul ecolog George Bujorean.61,00 leiRegele Ferdinand „Întregitorul”...
Constantin I. Stan prezintă, în acest volum, portretul regelui Ferdinand I, supranumit şi „Întregitorul“, „făuritorul Marii Uniri” și rolul său marcant în istoria naţională.64,00 leiMeteorologie populară. Observări, credințe...
Descifrarea vremii, cu veacuri în urmă, când oamenii nu aveau tehnologii performante sau mijloace de informare, în masă, se realiza prin simpla observare a naturii. Generații întregi, veacuri de‑a rândul au observat tot ce le înconjoară, ca apoi din schimbări, adeseori cu totul neînsemnate, să‑și fixeze anumite semne, de multe ori uimitor de precise,...36,00 leiDatinile noastre la naștere și la nuntă -...
Artur Gorovei (1864-1951) a fost una dintre cele mai importante figuri ale folcloristicii româneşti. Şi-a închinat viaţa şi opera cercetării tradiţiilor ţărănimii, vechilor credinţe, datinilor şi obiceiurilor, riturilor de trecere, pe care le-a valorificat în volume de referinţă.29,00 leiCe mi-e drag nu mi-e urât. O antropologie...
Lucia Terzea-Ofrim abordează, în acest volum, procesul de modelare culturală a urâtului – aspect mai puțin cercetat al culturii populare românești.33,00 lei
Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:
Alte editii disponibile
Automutilarea. Psyche on the Skin - Sarah...
Mica istorie culturală a tatuajului Evoluția surprinzătoare a acestei practici de automutilare de-a lungul timpului și de-a latul culturilor a făcut din tatuare unul dintre cele mai paradoxale fenomene.30,00 leiNumai onlineCler și cultură în principatele dunărene...
Deschiderea deosebită pe care oamenii acestor meleaguri au avut-o pentru viaţa duhovnicească, şi, în special, pentru forma ei cea mai înaltă, monahismul, nu s-a datorat, nicidecum, bigotismului, şi cu atât mai puţin fanatismului religios, total străin structurii psihice româneşti, ci unei sincere şi profunde trăiri creştine.30,00 leiNumai onlineDicționarul lui Aristotel – Gheorghe...
„Limbajul” – argumentează autorul, în acest volum – este aristotelician, cam aşa cum, la limită, limbajul filosofiei este acela grecesc, în mai mare măsură formal decât material. Poate în aceeaşi măsură ca în logică şi în metafizică, Aristotel era astral şi în consacrarea limbajului filosofiei, precizează Ghe. Vlăduțescu.15,00 leiNumai online
Romanele lui Augustin Buzura – tăcere și...
Vom ști mult mai târziu dacă s-a pierdut ceva din sufletul oamenilor sau s-a câștigat. Eu cred că deocamdată zidurile astea frumoase, hainele oamenilor, zâmbetul și glumele lor sunt în realitate un fel de fețe ale tăcerii. Augustin Buzura10,00 leiNumai onlineFragmentarium: Cum tace un pește. Proză...
Pe urmele lui Ţuţea – dar mult mai puţin încâlcit şi mai precis în delegarea cuvintelor, teoreticianul îşi distribuie ideile şi conceptele în proze scurte şi scenete.10,00 leiNumai onlineFotografii de familie, Călător prin două...
Ceea ce am simțit nevoia să pun pe hârtie nu am gândit să fie nici literatură, nici filosofie, nici comentarii istorice sau politice. Berdiaev scria undeva: N-am avut niciodată arta de a trăi, viața mea n-a fost o operă artistică. Niciodată n-am jucat-o.30,00 leiNumai onlinePe urmele autorului. Mărturisirile unui...
În această carte îmi propun să realizez o panoramă a câmpului operaţional străbătut cu mintea şi sufletul ani în şir, pentru a cuprinde toate rapoartele de cercetare scrise în calitatea de detectiv literar...15,00 leiNumai onlineDicționarul lui Aristotel – Gheorghe...
„Limbajul” – argumentează autorul, în acest volum – este aristotelician, cam aşa cum, la limită, limbajul filosofiei este acela grecesc, în mai mare măsură formal decât material. Poate în aceeaşi măsură ca în logică şi în metafizică, Aristotel era astral şi în consacrarea limbajului filosofiei, precizează Ghe. Vlăduțescu.33,00 lei
O poetica a artei actorului - Analiza...
Poetică sau poetică a artei actorului? Ce reprezintă arta actorului? Care sunt principiile călăuzitoare din spatele apariţiilor teatrale? Ion Cojar a fost cel care a fondat școala românească de metodă în arta actorului, călăuzit de principiul „procesul, nu succesul”.20,00 leiCarte de bucate boieresti. 200 de retete...
În 1841 apărea la Iaşi o „Carte de bucate boiereşti - 200 reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti” în spatele cărora se ascundeau doi boieri: Mihail Kogălniceanu şi Kostache Negruzzi. Cartea de faţă este un rezultat al activităţii practice - reţetele sunt cercate, nu compilate pur şi simplu de prin alte părţi.30,00 leiConcepte fundamentale in sociologie -...
Volumul trateaza temele importante ale acestei discipline cum ar fi cultura, socializarea, institutiile sociale, grupurile si leardership-ul, familia, religia, oraganizatiile sociale, birocratia, comunitatile teritoriale, devianta, stratificarea sociala, guvernarea si puterea, ca si multe altele.62,00 leiCritica raţiunii pure - Immanuel Kant
Critica rațiunii pure reprezintă una dintre cărțile cu cel mai mare impact asupra gândirii europene. Apărută în 1781, influența ei are o durată de mai bine de două secole, această carte constituind un moment de cotitură în istoria filosofiei europene, prin ceea ce dărâmă, dar mai ales prin ceea ce construiește.78,96 leiBucate, vinuri și obiceiuri românești -...
Foarte puțini mai știu să gătească românește, iar și mai puțini o fac. Volumul reprezintă inventarierea bucatelor românești. Nu este o selecție, ci o cuprindere cât mai întregitoare a ceea ce înseamnă tradiție și artă culinară românească (dimpreună cu vinuțul corespunzător).150,00 lei
Iisus Hristos, iubirea trădată. Vol.1:...
Cartea "Iisus Hristos, iubirea trădată" este scrisă de un teolog universitar, specialist în telogie dogmatică.50,00 leiDespre vieţile şi doctrinele filosofilor -...
Diogenes Laertios (greacă: Διογένης Λαέρτιος) a fost un biograf al filosofilor greci. Se presupune că ar fi trăit la începutul secolului al III-lea d.Hr.52,00 leiPsihosomatica între medicină şi cultură -...
Oltea Joja, doctor în psihologie, psiholog clinician și cercetător științific la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon din București, este profesor asociat la Universitatea Titu Maiorescu și deține titlul de Grandparent în psihoterapie cognitiv-comportamentală al Federației Române de Psihoterapie.30,00 leiOpere complete - Sfântul Dionisie Areopagitul
Dionisie Aeroapagitul este probabil cel mai mare scriitor mistic din toate timpurile. Această versiune românească a scrierilor areopagitice aparţine celui mai valoros traducător român de literatură greacă creştină, părintele Dumitru Stăniloae.122,00 leiCodul Anticlasic (limbajul modern al...
Potrivit autorului, arhitectura modernă, născută în polemica susținută cu neoclasicismul, dacă nu este structurată ca limbaj, riscă să regreseze către arhetipuri beaux-arts-iste uzate de îndată ce se va fi încheiat ciclul avangardei.14,40 lei
Viata intima a lui Hitler - Gheorghi...
Autorul prezintă parvenirea politică a lui Hitler, explică apariția și cauzele demenței Führerului – modul în care o boală morbidă, perversiunile și complexele sexuale i-au influențat nefast acțiunile politice, descrie drama femeilor care au avut neșansa să-i placă lui Hitler (cinci dintre amantele sale s-au sinucis, alte două fiind salvate în ultimul...28,80 leiMiturile Rusiei clasice - Atoaneta Olteanu
Volumul de fata aduce in prim plan cateva dintre miturile cele mai importante ale culturii ruse, cele prin care, in fapt, aceasta se individualizeaza in ansamblul culturii europene.35,00 leiPovestea sarii din Carpati - ed bilingvă...
Drumuri ale sării erau căile medievale terestre pe care era transportat aurul alb de la ocnele de sare la locurile de vânzare, dintre care sunt renumite salzstrassen, salzwegen în Bavaria, Salzburg, Hallstadt, sau Hallein în Cracovia23,12 leiAurul negru la romani - Radu Lungu
În volumul Aurul negru la români, Radu Lungu descrie începutul, evoluția și afirmarea industriei petrolifere românești precum și declinul acestei industrii, după căderea dictaturii lui Ceaușescu, din 1989.34,68 leiPoeme de-o clipă - Vasile Macoviciuc
Deși temător, vizitat de îndoieli și ezitări, adunând tăceri, poetul pare a-și învinge temerile, recunoscând că pulberea visează, își scutură spaimele și visele ruginite pentru ca, imediat cu mâna gri, purtând armură în cuvinte, să mărturisească franc, eu sunt golul care cântă50,00 lei
Calea florii de cireș - Vasile Macoviciuc
Volum de poezii semnat de Vasile Macoviciuc: Fericiţi cei care înoptează/ departe de cuvinte şi nu/ aud liniştea în care se îmbăiază/ urletul,/ chemarea/ dfe fiară la ospăţul cel/ tainic (I)17,34 leiIstoria sociala a satului romanesc - Henri...
Această culegere de studii reuneşte pagini de o bogată însemnătate, scrise de Henri H. Stahl, despre specificul lumii tradiționale românești.25,00 leiMaria Tanase - ediție româno-franceză, L1-...
Supranumită „Pasărea Măiastră a muzicii româneşti”, „Edith Piaf a României”, „reprezentanta întregii românimi”, „mitul Maria Tănase” ori „Privighetoarea cântecului popular românesc” Maria Tănase a fost și rămâne o figură marcantă a muzicii românești.24,00 leiConfesiunile Verei Davadova, iubita lui...
Lucrarea de faţă, după cum declara însuşi autorul, reprezintă forma romanţată a amintirilor celei care a fost timp de două decenii femeia cea mai apropiată de Stalin, liderul Uniunii Sovietice, în perioada 1932-1953, în care acesta a avut încredere deplină şi pe care a căutat-o ori de câte ori simţea nevoia de tandreţe, căldură sufletească şi linişte.45,60 leiIstoricul Bisericii Banu din Iaşi pe baza...
După trei decenii, Contribuţiile documentare la istoria oraşului Iaşi sunt readuse în atenţia cercetătorilor sub titlul hărăzit de la început de cel care le-a adunat: Istoricul bisericii Banu din Iaşi pe baza documentelor inedite (1705–1985). Începutul bun de atunci îşi află acum o împlinire şi mai bună.35,00 lei