Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Radu Lungu

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Mai multe detalii

0438P

Nou

240,00 lei cu TVA

Nenumărate cărţi de bucate au apărut în Europa occidentală în perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferenţe „naţionale” şi regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tipărituri) aparţin fondului comun al bucătăriei medievale europene, parte integrantă a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate precum şi sfaturile dietetice vin în sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cât despre Ţara Românească – acest „Bizanţ după Bizanţ, după spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, tărâmurile valahe moştenesc tradiţia culinară de înalt rafinament a Imperiului roman de răsărit, fără să uităm influenţele venite din Mitteleuropa, dar şi de la Înalta Poartă, ea însăşi revendicându-se din aceeaşi tradiţie constantinopolitană (precum şi din cea, de mare interes, persană).

AutorRadu Lungu
Anul publicării2012
Format100 x 240 mm
Nr. pagini448+insert
ColecțiaColecție bibliofilă de lux
GenTimp liber
SubgenGastronomie
LimbaRomana
Tip formatFizic
Subiect principalMancaruri
CategorieTimp liber
ISBN978-973-596-797-0

Scrieţi un comentariu

Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Bucatarii medievale europene, insertii hartie manuala - Radu Lungu

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Scrieţi un comentariu

Categoriaemblematic europa

Din categoria lucrarilor catalogate Emblematic Europa fac parte cartile din patrimoniul cultural european care sunt istoric fundamentale sau contributive si care s-au bucurat de versiuni noi de traducere, de editii ilustrate, de forme noi de editare. Cultura romana respiră si in prezent in cultura eropeana pe care o asimileaza specific. Capodoperele nascute in epoci si culturi diferite in Europa au devenit in timp emblematice pentru spiritul continentului european.

Această ediție este una specială care cuprinde ilustrații pe hârtie manuală, „fabricată” în atelierele Paideia.

Format: 10x24 cm, 448 pg. l editia 1, 2012 

 

Bucătăria medievală reprezintă și un tip de gătit rafinat dezvoltat în Evul Mediu târziu, care a stabilit standardul în rândul nobilimii din toată Europa. Condimentele cele mai răspândite includeau vin și oțet, în combinație cu piper negru, șofran și ghimbir. Acestea, împreună cu utilizarea pe scară largă a zahărului sau a mierii, au oferit multor preparate o aromă dulce-acrișoară.

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ PORTUGHEZĂ (secolul al XV-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ITALIANĂ Anonimo meridionale (secolul al XIV-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ITALIANĂ Anonimo veneziano (secolul al XIV-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ FRANCEZĂ

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ GERMANĂ Bavaria (secolul al XV-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ GERMANĂ Franconia (secolul al XIV-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ENGLEZĂ (secolul al XV-lea)

BUCĂTĂRIA BIZANTINĂ

BUCĂTĂRIA VALAHĂ ÎN EPOCA BRÂNCOVENEASCĂ (a doua jumătate a secolului al XVII-lea)

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ANDALUZĂ

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: