Sappho - Harmony

Sappho

Este poezie de dragoste, un fel de imnuri, scrise in secolul VI i.e.n, aproape in arhaitate, cand dragostea care-i uneste pe oameni arata cu totul altfel.

Mai multe detalii

0224P

Nou

420,00 lei cu TVA

Sappho sau preoteasa greaca din insula Lesbos cunoscuta sub acest nume a fascinat antichitatea, modernitatea si post modernitatea cu doar cateva versuri si acelea lacunare si pastrate fragmentar; este poezie de dragoste, un fel de imnuri, scrise in secolul VI i.e.n, aproape in arhaitate, cand dragostea care-i uneste pe oameni arata cu totul altfel; ne mira ca astazi suntem impresionati de asa ceva si ca putem intelege ceva atat de departat spiritual; suntem in egala masura mirati si incantati ca ne atinge versul, direct.

AutorSappho
Specificații autorpoetă din Lesbos, care a trăit la sfârșitul secolului al VII-lea Î.Hr.
Editie specialaDa
Format200x200 mm
Tip Copertahârtie manuală
Nr. pagini44
ColecțiaColecție bibliofilă de lux

Scrieţi un comentariu

Sappho - Harmony

Sappho - Harmony

Este poezie de dragoste, un fel de imnuri, scrise in secolul VI i.e.n, aproape in arhaitate, cand dragostea care-i uneste pe oameni arata cu totul altfel.

Scrieţi un comentariu

Carte este executata integral pe hartie manuala, purtand pecetea conceptului harmony, bucurandu-se astfel de un design original ce confera gratie si unicitate cartii.

Sappho (Σаπφω(lb.greaca), Safo sau Psappha), poetă din Lesbos, care a trăit la sfârșitul secolului al VII-lea Î.Hr. și în primul sfert al secolului al VI-lea Î.Hr. . Ea a fost cea mai de seamă poetă lirică a antichității grecești. Sappho (numele ei adevărat, în dialectul eolian, era Psappha) s-a născut în insula Lesbos, la Mytilene, dintr-o familie aristocrată.Sappho a fost fiica lui Scamandronymos și a Kleidei. Contemporană cu Alceu, poeta aparține unei familii de aristocrați din insula Lesbos.

Ea dedică unora dintre elevele sale versuri aprinse de pasiune. Cei vechi o numeau pe Sappho "a zecea muză" și-i așezau uneori opera alături de cea a lui Homer. Puținele versuri rămase de la ea sprijină această apreciere. Ea știa să exprime emoțiile sale asociindu-le cu Natura și Întregul Univers, cele trei lucruri părând inseparabile pentru Sappho. Apa, focul, fluviile, soarele, stelele sunt mereu evocate în versurile lui Sappho și sunt amestecate mereu cu tulburările sau bucuriile inimii ei prin corespondente subtile și secrete, care conferă poeziei sale un accent modern.Catul și Horațiu i-au adaptat și imitat unele poeme, încetățenind strofa safică la Roma. În lirica universală, au fost poeți care au încercat să scrie versuri în metrul safic (la noi Mihai Eminescu).

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: