Munca natiunilor. Pregatindu-ne pentru capitalismul secolului XXI - Robert B. Reich

Robert B. Reich

Robert Reich, în lucrarea Munca națiunilor. Pregătindu-ne pentru capitalismul secolului XXI prezintă o analiză a „realităților economiei globale în devenire şi ale societăţilor care se formează ca urmare a acesteia”, în încercarea de a-i ajuta pe toți ce interesați de acest subiect să dobândească o imagine clară, adecvată asupra acestor realități economice.

Mai multe detalii

2235P

Nou

54,00 lei cu TVA

Pornind de la un set de întrbări fundamentale, care oglidesc realitatea economică a secolului XXI  - „Mai suntem noi, oare, o societate chiar dacă nu mai suntem o economie? Există ceva care să ne lege mai mult decât produsul naţional brut? Sau poate că ideea unui stat-naţiune ca ansamblu de oameni ce împărtăşesc o oarecare responsabilitate în privinţa bunăstării lor comune – s-a perimat?” vol. semnat de Robert Reich prezintă modul în care se produce schimbare economică și provocarea pe care această o implică, la nivel social.

„Robert Reich este unul dintre cei mai inovatori și interesanți economiști politici din țară (...) Foarte puțini cititori vor închide această carte fără să învețe să se gândească la lume într-un mod nou și mai clar.”- Los Angeles Times

AutorRobert B. Reich
Specificații autorprofesor, economist, care a lucrat cu administraţiile Gerald Ford, Jimmy Carter şi Bill Clinton
Traducator/editorEftimiu Mihaela , Sultana Sută-Selejan
Specificatii traducator/editorEftimiu, Mihaela (trad.), consultant şt.: prof.univ.dr. Sultana Sută-Selejan
Anul publicării1996
Format95 x 205 mm
Nr. pagini418
ColecțiaEconomie
eBook1872-munca-naiunilor-pregatindu-ne-pentru-capitalismul-secolului-xxi-robert-b-reich-9789739131409.html
ID Hard Cover1872-munca-naiunilor-pregatindu-ne-pentru-capitalismul-secolului-xxi-robert-b-reich-9789739131409.html
GenEconomie
SubgenManagement
LimbaRomana
Tip formatFizic
CategorieBusiness si economie
Sub-CategorieManagement
ISBN978-973-9131-40-9
Nota 
2021-01-31
Munca națiunilor

O lucrare de excepție, o analiză obiectivă, care trezește adevărate teme de gândire asupra viitorului și economiei lumii.

    Scrieți-vă propria părere

    Scrieţi un comentariu

    Munca natiunilor. Pregatindu-ne pentru capitalismul secolului XXI - Robert B. Reich

    Munca natiunilor. Pregatindu-ne pentru capitalismul secolului XXI - Robert B. Reich

    Robert Reich, în lucrarea Munca națiunilor. Pregătindu-ne pentru capitalismul secolului XXI prezintă o analiză a „realităților economiei globale în devenire şi ale societăţilor care se formează ca urmare a acesteia”, în încercarea de a-i ajuta pe toți ce interesați de acest subiect să dobândească o imagine clară, adecvată asupra acestor realități economice.

    Scrieţi un comentariu

    Categoriaemblematic europa

    Din categoria lucrărilor catalogate Emblematic Europa fac parte cărțile din patrimoniul cultural european care sunt istoric fundamentale sau contributive și care s-au bucurat de versiuni noi de traducere, de ediții ilustrate, de forme noi de editare. Cultura română respiră și în prezent în cultura europeană pe care o asimilează specific. Capodoperele născute în epoci și culturi diferite în Europa au devenit în timp emblematice pentru spiritul continentului, considerat în istoria și întinderea lui demensurată azi pe globul pământesc. Fiecare carte din această categorie este marcată cu un timbru ilustrativ pentru perioada sau contextul în care a apărut și s-a afirmat. În cazul în care opera este considerată capodoperă, faptul este consemnat pe timbrul emblematic eu: capodoperă a culturii europene.

    Munca națiunilor. Pregătindu-ne pentru capitalismul secolului XXI este  o carte-fundament în domeniul economiei politice și una din lucrările de referință ale lui Robert Reich; o  carte care descrie provocarea cu care se confruntă națiunile în secolul al XXI-lea și care îndeamnă la multiple teme de reflecție.

    Capitalismul este un sistem economic care prioritizează proprietatea privată asupra factorilor de producție și urmărirea profitului, în general, pe o piață competitivă. Caracteristicile centrale ale capitalismului includ proprietatea privată, acumularea de capital, schimbul voluntar de mărfuri (i.e. comerț), un sistem de prețuri și piețe competitive.

    Într-o economie de piață capitalistă, deciziile și planurile de investiție sunt făcute de către proprietarii factorilor de producție în piețele financiare și de capital, iar prețurile și distribuția de bunuri sunt determinate în principal de concurența de piață.

    În practică, capitalismul poate avea mai multe forme, care au fost studiate – de-a lungul timpului –  de economiști și istorici. Acestea includ laissez-faire sau capitalismul pieței libere, capitalism social, sau capitalismul de stat. Diferitele forme de capitalism sunt caracterizate prin grade variate de libertate în comerț, proprietate publică, precum și obstacole pentru libera concurență (e.g. protecționism) sau politici sociale sancționate de stat.

    De-a lungul istoriei, economii de piață au existat sub multe forme de guvernare, în diferite timpuri, locuri și culturi.

    Capitalismul oferă atât avantaje cât și dezavantaje.

    Susținătorii consideră că piața competitivă oferă produse mai bune, creează o puternică creștere economică, oferă productivitate și prosperitate societății, fiind și cel mai eficient sistem de alocare a resurselor; în timp ce criticii capitalismul sunt de părere că este periculos ca puterea de decizie și influențare a pieței să se afle doar în mâinile unei minorități, clasa capitalistă, care este susținută prin exploatarea unei clase muncitoare majoritate.

    Trecem printr-o perioadă de schimbări care vor reorienta politica şi economia secolului viitor. Nu vor mai exista produse sau tehnologii naţionale, nici corporaţii şi industrii naţionale. Nu vor mai exista economii naţionale, sau în orice caz ele nu vor mai fi ceea ce înţelegem noi prin această noţiune. Tot ce va mai rămâne fixat în interiorul graniţelor naţionale sunt oamenii care formează naţiunea. Principala avu­ţie a unei naţiuni va consta din priceperea şi inge­niozitatea cetăţenilor săi. Principala sarcină politică a fiecărei naţiuni va fi aceea de a face faţă forţelor centrifuge ale economiei mondiale, care subminează legăturile care-i unesc pe oameni, ofe­rind tot mai mult celor mai calificaţi şi inteligenţi şi condamnându-i pe cei mai puţin calificaţi la un nivel de trai din ce în ce mai scăzut. Pe măsură ce frontierele devin tot mai puţin însemnate sub aspect economic, cetăţenii cel mai bine plasaţi pentru a reuşi să se îmbogăţească pe piaţa mondială sunt tentaţi să se elibereze de legătura loialităţii naţionale şi, astfel, să se debaraseze de semenii lor mai puţin norocoşi. Cartea de faţă descrie această schimbare economică şi provocarea politică pe care aceasta o implică.

    Robert Reich (n. 1946) este un cunoscut profesor american, economist, care a lucrat cu administraţiile Gerald Ford, Jimmy Carter şi Bill Clinton. Între 1993 şi 1997 a fost ministru al Muncii. În 2008, revista Time l-a numit unul dintre primii zece membri de cabinet al secolului. În același an, The Wall Street Journal l-a plasat pe locul șase pe lista sa cu cei mai influenți gânditori de afaceri.

    Robert Reich a publicat 18 cărţi şi a fost premiat de mai multe ori pentru activitatea sa. Munca națiunilor, probabil cea mai importantă dintre lucrările sale, a apărut în 1991 și a fost tradusă în peste 22 de limbi.

    9 alte produse din aceeași categorie