Faire la cuisine à la paysanne en Roumanie - Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

e-book

Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti este editie răscroită de Radu Anton.

Mai multe detalii

E00002390

Numai online

60,00 lei cu TVA

Radu Anton Roman a fost înzestrat cu toate darurile creatorului baroc și ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importantă a unei bucurii este comentariul. „A găti e a scrie. Nmici o senzație nu e deplină, dacă nu devine cuvânt. Voluptatea de a povesti o mâncare și de a construi, în jurul paharului, zglobii piruete lirice justifică și amplifică plăcerile casei. Neobișnuită este investiția de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pentru a documenta jubilația. Bucătăria e bibliotecă, arhivă, laborabor. Siestea e activitate de cercetare. Ponciful unității de grant a expresiei culinare autohtone în jurul sarmalelor și mititeilor, se spulberă pentru a face loc unei diversități feerice. Adevărului canonic i se substituie, salutar, sărbătoarea adevărurilor multiple, culese în fiecare sat, pe fiecare vale, ogradă cu ogradă. Suntem în plin postmodernism – vor spune câtiva universitari famelici. Aș! A se slabi! Suntem în plină tradiție, în tot ce are ea mai exuberant, mai firesc și mai apetisant”, conform lui Gabriel Liiceanu.

AutorRadu Anton Roman
Specificații autorjurnalist, scriitor și realizator TV
Anul publicării2020
Editie specialaDa
Format200 x 280 mm
Tip CopertaSpeciala
Nr. pagini222
ColecțiaEmblematic România
Hard Cover2304-faire-la-cuisine-a-la-paysanne-en-roumanie-radu-anton-roman-9786067484106.html
ID eBook2304-faire-la-cuisine-a-la-paysanne-en-roumanie-radu-anton-roman-9786067484106.html
ISBN978-606-748-410-6

Scrieţi un comentariu

Faire la cuisine à la paysanne en Roumanie - Radu Anton Roman

Faire la cuisine à la paysanne en Roumanie - Radu Anton Roman

Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti este editie răscroită de Radu Anton.

Scrieţi un comentariu

9 alte produse din aceeași categorie