Iliada (e-book) - Homer

Homer

e-book

Această traducerea nouă a vestitei epopei, datorată prof. Dan Sluşanschi, este o excepţională realizare ştiinţifică, stilistică şi literară.

 

Mai multe detalii

E00002325

Numai online

50,00 lei cu TVA

   Iliada este o capodoperă a lumii antice de o dramatică și neegalată măreție artistică. Este una dintre cele mai vechi opere literare ale civilizatiei grecesti care ne-au ramas din Antichitate. In jurul ei s-au iscat multe discutii aprinse, ce implica atat data cand acest poem a fost scris, cat si autorul ei. Atribuită aedului Homer, cantărețul orb și rătăcitor, Iliada adună în versurile ei minuni de vitejie, personaje de o mare complexitate sufletească, conflicte în care oameni și zei, muritori și nemuritori sunt amestecați deopotrivă, mânați de aceleași patimi. Iliada este o sinteza ioniana a cântecelor eroice și baladelor dintr-o perioadă arhaică, reunind date din stadiul matriarhatului până prin secolul al VIII-lea î.Hr.. Acestea cuprind o materie epică bogată, centrată în principal pe legenda războiului troian alaturi de care sunt inserate diverse mituri și legende.

Tematica epopeii este ideologia aritocratica militara ahee care va deveni placa turnanta a panelenismului. Iliada reprezinta prima forma in care se face paideia greaca.

Iliada este impartita în 24 de cânturi. Tema epopeii o reprezintă războiul Troiei, în care se confruntă aheii veniţi din Grecia cu troienii şi aliaţii acestora, fiecare tabără fiind susţinută de diverse divinităţi, cum ar fi Atena, Poseidon sau Apollo. Timp de zece ani, războiul continuă prin numeroase lupte colective sau individuale care ilustreaza figuri ca Ahile, Ajax, Hector sau Patrocle. În final, aheii înving graţie victoriei lui Ahile care îl ucide pe conducătorul troian în luptă directă.

AutorHomer
Specificații autorpoet și rapsod grec
Traducator/editorDan Sluşanschi
Specificatii traducator/editorprofesor doctor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București
Anul publicării2021
Editie specialaDa
Format200 x 280 mm
Tip CopertaSpeciala
Nr. pagini488
ColecțiaLiteraturi
Hard Cover2146-iliada-homer-9786067483505.html
ID eBook2146-iliada-homer-9786067483505.html
ISBN978-606-748-572-1

Scrieţi un comentariu

Iliada (e-book) - Homer

Iliada (e-book) - Homer

Această traducerea nouă a vestitei epopei, datorată prof. Dan Sluşanschi, este o excepţională realizare ştiinţifică, stilistică şi literară.

 

Scrieţi un comentariu

10 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: