Paideia Ce este „luminarea”? Philosophy 26,00 lei View larger

Ce este „luminarea”?

Video

Descriere

Iluminismul a fost un moment-cheie în istoria universală, marcând secolele XVII-XVIII, perioadă cunoscută și sub numele de “Epoca Luminilor”. Într-o perioadă în care cunoașterea pe baza experiențelor proprii era o noutate, acest curent a căpătat o mare amploare, inovând toate componentele  societăţii.

Perioada care a precedat Epoca Luminilor a fost aceea a Revoluției științifice. Printre personalitățile notorii ale acestei perioade se numără: Francis Bacon, Rene Descartes, John Locke şi Baruch Spinoza, filosofi ale căror lucrări au stat la baza modelării culturale a noii epoci. Iluminismul a avut printre susținătorii săi, personalitățile marcante precum:Voltaire, Diderot, Rousseau, Adam Smith sau Immanuel Kant, cu toții fiind filosofi și scriitori prin excelență.

Dacă în domeniul cultural avem de-a face cu o schimbare în gândire, în plan politic întâlnim conducători ai secolului XVII, care își repliază politicile conform tiparelor vremii. Ecaterina a II-a a Rusiei, Iosif al II-lea de Habsburg și Frederick al II-lea al Prusiei au încercat să aplice principiile iluministe asupra toleraței politice și religioase, ceea ce a dat naștere unui nou tip de guvernare, cunoscut sub numele de”absolutism luminat”.

Alexandru Boboc

2250P

New

26,00 lei tax incl.

-->
AuthorAlexandru Boboc
Specificații autorProfesor Emerit al Facultăţii de Filosofie
Publication date2018
Format95 x 205 mm
CollectionStudii si eseuri - Filosofie
GenStiinte exacte
LimbaRomana
Tip formatFizic
CategorieBiografii,memorii si jurnale
Sub-CategorieSociologie si filozofie
ISBN978-606-748-250-8
Grade 
01/18/2021
Ce este luminarea

Această lucrare răspunde la două întrebări esențiale: care sunt, pe de-o parte, caracteristicile de bază ale gândirii luminilor și cum a influențat acest model nou de gândire soarta Europei? Din punctul meu de vedere este o carte de referință pentru toți cei interesați de istoria gândirii și un intrument de lucru util pentru elevi și profesori, dar și pentru cei pasionați, cu precădere, de stiințele umaniste, în general.

  Write your review

  Write a review

  Ce este „luminarea”?

  Ce este „luminarea”?

  Write a review

  10 other products in the same category

  Customers who bought this product also bought: