
Dishes, wines and Romanian customs. Remade edition
Radu Anton Roman
- Write a review

E00000156
Online only
Cartea noastră este o selecţie (compilaţie, sinteză, extragere, cum vreţi să-i spuneţi) din cărţi şi de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict româneşti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar şi cu un nuştiuce local, fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul şocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească (pasca). [...] E vorba în primul rând de bucătărie veche ţărănească (pescărească, ciobănească) şi târgoveaţă, dar şi de bucătăria românizată (pe) foc; o cultură se întrevede, fie că e născută în bordeiele sărace ale Bărăganului, fie prin stânile Mărginimii şi Maramureşului, fie în casele de stuf ale Deltei Dunării.
Author | Radu Anton Roman |
Publication date | 2008 |
Format | 200 x 280 mm |
Collection | Emblematic România |
Hard Cover | 1392-bucate-vinuri-si-obiceiuri-romanesti-ediie-rascroita-radu-anton-roman-9789735963583.html |
ID eBook | 1392-bucate-vinuri-si-obiceiuri-romanesti-ediie-rascroita-radu-anton-roman-9789735963583.html |
ISBN | 978-973-596-358-3 |