Dishes, wines and Romanian customs. Remade edition

Radu Anton Roman

e-book

E00000156

Online only

15,00 lei tax incl.

Cartea noastră este o selecţie (compilaţie, sinteză, extragere, cum vreţi să-i spuneţi) din cărţi şi de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict româneşti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar şi cu un nuştiuce local, fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul şocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească (pasca). [...] E vorba în primul rând de bucătărie veche ţărănească (pescărească, ciobănească) şi târgoveaţă, dar şi de bucătăria românizată (pe) foc; o cultură se întrevede, fie că e născută în bordeiele sărace ale Bărăganului, fie prin stânile Mărginimii şi Maramureşului, fie în casele de stuf ale Deltei Dunării.

AuthorRadu Anton Roman
Publication date2008
Format200 x 280 mm
CollectionEmblematic România
Hard Cover1392-bucate-vinuri-si-obiceiuri-romanesti-ediie-rascroita-radu-anton-roman-9789735963583.html
ID eBook1392-bucate-vinuri-si-obiceiuri-romanesti-ediie-rascroita-radu-anton-roman-9789735963583.html
ISBN978-973-596-358-3

Write a review

Dishes, wines and Romanian customs. Remade edition

Dishes, wines and Romanian customs. Remade edition

Write a review