BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ITALIANĂ. Anonimo Meridionale

Radu Lungu

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Mai multe detalii

0283P

Nou

46,24 lei cu TVA

Nenumărate cărţi de bucate au apărut în Europa occidentală în perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferenţe „naţionale” şi regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tipărituri) aparţin fondului comun al bucătăriei medievale europene, parte integrantă a patrimoniului cultural al Lumii Vechi. Tehnicile culinare, ingredientele folosite, identitatea multor nume de bucate – fr.med. blanc mangier/it.med. bramagere/engl.med. blankmanger/neerl.med. blanc mengier/germ.med. blamenser; it.med. salsa/germ.med. salse(n) –, precum şi sfaturile dietetice vin în sprijinul acestei „ipoteze” antropo-culinare. Cât despre Ţara Românească – acest „Bizanţ după Bizanţ, după spusele marelui istoric Nicolae Iorga –, tărâmurile valahe moştenesc tradiţia culinară de înalt rafinament a Imperiului roman de răsărit, fără să uităm influenţele venite din Mitteleuropa, dar şi de la Înalta Poartă, ea însăşi revendicându-se din aceeaşi tradiţie constantinopolitană (precum şi din cea, de mare interes, persană).

Autor Radu Lungu
Anul publicării 2012
Format 70 x 143 mm
ISBN 978-973-596-778-9

Scrieţi o recenzie

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ITALIANĂ. Anonimo Meridionale

BUCĂTĂRIA MEDIEVALĂ ITALIANĂ. Anonimo Meridionale

Rețetele inedite ale bucătăriei medievale pot constitui pretexte pentru adevărate incursiuni în timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi plăcerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor și licorilor de pe vremuri.

Scrieţi o recenzie

10 alte produse din aceeași categorie