Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti - ediție răscroită

Radu Anton Roman

Cartea noastră este o selecţie din cărţi şi de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict româneşti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar şi cu un nuştiuce local, fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul şocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească

Mai multe detalii

0156P

Nou

75,14 lei cu TVA

Cartea noastră este o selecţie (compilaţie, sinteză, extragere, cum vreţi să-i spuneţi) din cărţi şi de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict româneşti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar şi cu un nuştiuce local, fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul şocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească (pasca). [...] E vorba în primul rând de bucătărie veche ţărănească (pescărească, ciobănească) şi târgoveaţă, dar şi de bucătăria românizată (pe) foc; o cultură se întrevede, fie că e născută în bordeiele sărace ale Bărăganului, fie prin stânile Mărginimii şi Maramureşului, fie în casele de stuf ale Deltei Dunării.

Autor Radu Anton Roman
Anul publicării 2008
Format 200 x 280 mm
Nr. pagini 260
ISBN 978-973-596-358-3

Scrieţi o recenzie

Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti - ediție răscroită

Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti - ediție răscroită

Cartea noastră este o selecţie din cărţi şi de pe coclaurii post-dacici, de mâncăruri alese, fie pentru că sunt strict româneşti sau foarte populare prin farfuriile noastre – dar şi cu un nuştiuce local, fie pentru că sunt adevărate bizarerii regionale (unele de-a dreptul şocante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, făcând parte din spiritualitatea românească

Scrieţi o recenzie

9 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: